Je hebt een tijdje rondgeneusd op datingsites en hebt met iemand gechat die je wel erg leuk lijkt. Jullie hebben online een klik en nu hebben jullie iets afgesproken! Het is tijd voor een eerste date! Jullie gaan elkaar in het echt ontmoeten! Dat is natuurlijk ontzettend spannend! Zou het in het echt ook klikken? Is je date leuk genoeg en zal je date jou ook leuk vinden? Hoe maak je een goede eerste indruk en wat kun je doen voor een succesvolle eerste date? Eerst maar eens nadenken over een outfit. Want als je al weet wat je aan gaat doen, hoef je daar in ieder geval niet meer over na te denken. Je gebruikt gewoon deze kledingtips voor je eerste date.

Een eerste date kan zorgen voor de nodige stress en zenuwen. Er is zoveel om over na te denken. Wat moet je wel en vooral wat moet je niet doen. In dit stukje krijg je kledingtips voor je eerste date. Zodat je over je outfit verder niet meer lang na hoeft te denken en je op andere dingen kunt concentreren. Je wilt er natuurlijk goed uitzien op je eerste date. Je wilt iets leuks aan, zodat je je goed, mooi en zelfverzekerd voelt. Als je je goed en zelfverzekerd voelt, straal je dit ook uit. De meeste mensen vinden iemand die zelfverzekerd over komt aantrekkelijk. Dus trek iets aan waar je je fijn en goed in voelt. dan hoef je tijdens je eerste date niet de hele tijd bezig te zijn met je outfit. . Zorg dat je niet de hele tijd je buik hoeft in te houden omdat je shirt net iets te strak is. Of dat je geen jeukende panty aan hebt. Dan ga je je ongemakkelijk voelen tijdens je date en dat is niet de bedoeling. Je wilt je goed voelen!

Casual of sjiek.

Het is wel belangrijk om bij je eigen stijl te blijven. Ga niet ineens kleding aandoen die niet bij je past en je nooit draagt. Het is wel de bedoeling dat hij de echte jij leert kennen. Je gaat natuurlijk voor de ‘ik heb zo m’n best gedaan, maar dat zie je niet’ look, want het moet natuurlijk lijken of je zomaar iets uit de kast hebt getrokken. Hij hoeft helemaal niet te weten dat je deze kledingtips voor een eerste date hebt opgezocht.

Kies voor casual en sjiek, dan zit je altijd goed. Combineer iets stoers, bijvoorbeeld een leren jack, een spijker- of leren broek met iets sjieks, bijvoorbeeld een mooi bloesje of hoge hakken. Of doe onder een mooi jurkje je te gekke sneakers aan. Draag een beetje van je favoriete parfum, maar overdrijf dit niet. Hou ook je make up naturel en kom niet als een opmaakpop op je eerste date. Trek je mooiste lingerie aan, niet omdat je van plan bent meteen je kleding uit te trekken, maar mooie lingerie geeft jouzelf een gigantische oppepper en meer zelfvertrouwen.

Niet teveel.

Hou het tijdens je eerste date beschaafd qua accessoires, je hoeft geen kerstboom te lijken. Less is more. Een simpel paar oorbellen en een ketting is vaak genoeg.

Hoe hoger hoe beter?

Het klinkt standaard, maar hoge hakken doen het goed bij mannen. Ze vinden dit aantrekkelijk. Als je hoge hakken aandoet, zorg dan wel dat je erop kunt lopen. Het staat erg onhandig als je niet op je mooie hoge hakken kunt lopen. Het sexy effect is dan meteen verdwenen. Het ligt ook aan wat jullie gaan doen tijdens deze date of je je high heels aankunt. Voor sommige activiteiten is het dragen van hoge hakken namelijk niet echt handig. Daar kom ik later op terug.

Kleed je voor de gelegenheid.

Wat je aan gaat doen, is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat jullie gaan doen tijdens deze eerste date. Hieronder staan kledingtips voor een eerste date op verschillende locaties.

Drankje drinken.

Als je hebt afgesproken een drankje of koffie te gaan drinken, kan dat op verschillende plaatsen zijn natuurlijk. Dat is ook weer belangrijk voor je kledingkeuze. -Gaan jullie naar een bruine kroeg? Dan is een mooie broek en leuk shirt, met eventueel decolleté, mooie hoge hakken een prima keuze. Dit is een plek waar je je gewoon casual voor kleedt, anders voel je je misschien ongemakkelijk omdat je overdressed bent en uit de toon valt. - Sjieke locatie? Als jullie iets gaan drinken in een sjiek grand café of iets dergelijks, kun je je mooie zwarte jurkje aandoen met sneakers of hoge hakken. Of een mooi jasje met een zwart shirt met decolleté. Hieronder kun je prima een spijkerbroek aandoen, combineer dan wel met hoge hakken. Als jullie iets actiefs gaan doen op de eerste date, is het handig om iets gemakkelijks aan te doen. Nee geen joggingbroek, er is genoeg andere kleding waar je gemakkelijk in kunt bewegen en er toch goed uit kunt zien. *Jullie gaan wandelen, fietsen ,midgetgolven of iets dergelijks. Hierbij is het niet handig om hoge hakken aan te doen. Doe lekker je sneakers aan. Doe een mooie, fijn zittende spijkerbroek aan met een leuk shirt en een stoer jasje. Hou het casual, tijdens deze activiteiten verwacht niemand dat jij er sjiek uitziet. Gaan jullie naar een festival, check dan eerst wat er voor muziek wordt gedraaid en gespeeld. Zodat je voor een hardcore festival niet je flower power bloesje aanhebt, maar juist wel bij een hippie festival. Trek vrolijke kleuren aan, waar je goed in kunt dansen en een spijkerbroek en sneakers zijn prima. Zorg dat je niet bang bent je kleding vies te maken, dit kan natuurlijk gebeuren als jullie even lekker op het gras gaan uitrusten. Niet te lichte kleding dus. Mocht er regen worden voorspeld, neem voor jullie allebei een poncho mee. Je wordt dan niet nat en je date zal dit zeker waarderen.

Voor een picknick kun je je ook casual kleden. Een leuk shirt met decolleté, een jasje, een spijkerbroek en sneakers. Als jullie naar het theater, museum, expositie of comedy show gaan kun je er wat sjieker uitzien. Trek wél je mooie jurkje aan met je hoge hakken. Een mooi of stoer jasje erop en klaar. Als het de dierentuin of kinderboerderij wordt kun je ook gewoon casual gaan, laat je hoge hakken thuis en doe een leuk shirt en een spijkerbroek aan met eronder je sneakers. Mochten jullie gaan poolen in het café of gaan karten, trek dan een mooi laag decolleté aan, met poolen zouden je hoge hakken ook kunnen met een mooie spijkerbroek, met karten kun je beter sneakers aandoen.

Een eerste indruk is een kans die je een keer krijgt, die kun je niet meer overdoen. Bij de eerste blik, staat de eerste indruk vast. Jij bekijkt hem van top tot teen en hij zal dit zeker ook bij jou doen. Dus zorg, wat jullie ook gaan doen dat je er fris en verzorgd uitziet. Doe een lekker luchtje op en zorg dat je make up goed zit. Als je een stuk moet fietsen naar je dat, zorg dat je een spiegeltje mee neemt om te checken of je niet bent uitgelopen. Zorg dat je leuke kleding aanhebt, die jouw lijf goed doen uitkomen en je mindere kanten camoufleren. Wees jezelf in de kleding die je aanhebt, kleed je in je eigen stijl. Neem deze kledingtips voor je eerste date mee in je beslissing, maar geef er je eigen draai aan. Dan komt het allemaal goed met jouw eerste date.