De eeuwenoude strijd van de mannen tegen de vrouwen, wie heeft vaker seks? De mannen hebben altijd wel hele grote praatjes, maar klopt dit ook? Of zijn de vrouwen stiekem seksueel veel actiever dan de mannen? De vrouwen zijn op seksueel gebied wel degelijk hebben wel degelijk meer seks dan de mannen! Uit onderzoek onder duizenden uit tientallen landen is gebleken dat mannen gemiddeld met drie verschillende vrouwen het bed hebben gedeeld, bij vrouwen ligt dit aantal niet veel hoger, namelijk gemiddeld 4 verschillende bedpartners. Dit is wel degelijk meer dan de mannen, deze aantallen zijn gebaseerd op het afgelopen jaar.

Uit dat zelfde onderzoek is gebleken dat mannen een grotere drang naar seks hebben dan vrouwen, dit zou kunnen komen doordat mannen minder vaak seks hebben dan vrouwen en daardoor meer behoefte hebben aan seks dan vrouwen. Vrouwen hebben gemiddeld 5 keer per week seks terwijl mannen gemiddeld slechts 4 keer seks hebben, dit bevestigd ook weer het feit dat vrouwen meer seks hebben dan mannen. Hierdoor moet het ook niet meer een verrassing zijn dat mannen vaker aan een lekkere seksbeurt denken dan vrouwen, ruim 55% van de mannen denkt meerdere keren per dag aan seks terwijl ruim 35% van de vrouwen meerdere keren per dag aan seks denkt. Dit wijst uit dat vrouwen minder aan seks denken maar vaker seks hebben dan mannen, vrouwen handelen impulsiever en hebben gewoon seks terwijl het bij mannen vaker bij denken blijft in plaats van seks te hebben.

Een ander feit is dat mannen tijdens de eerste vrijpartij drie keer vaker klaarkomen dan de vrouw, echter in een relatie worden deze verschillen verkleind, een man komt in een relatie 1,25 keer vaker klaar dan de vrouw, dit omdat mannen in een relatie beter hun best gaan doen om hun partner te bevredigen. Mannen bevredigen zichzelf ook vaker, ruim 2,5 keer per week, vrouwen komen nog niet eens aan een enkele keer per week masturberen.

Onenightstands zijn minder populair aan het worden, er wordt steeds vaker minder nodig geacht om energie te steken in een onenightstand. Slechts een derde van zowel de mannen en de vrouwen heeft aangegeven dat zij slechts eenmaal met een vreemd persoon seks hebben gehad. Een ander bizar feit is dat zowel het percentage vrouwen dat geen seks heeft gehad als vrouwen die met 10 verschillende personen het bed heeft gedeeld 15% is.